Denna doula gjorde vår förlossning bättre

Denna doula gjorde vår förlossning bättre

Hej på er! Idag tänkte jag skriva ett lite annorlunda inlägg i jämförelse med mina tidigare. På sistone har majoriteten av mina inlägg handlat om renoveringen och allt snickeri som äger rum här hemma, därför tänkte jag bryta av genom att skriva något annat. Min tanke med dagens inlägg är att berätta lite om min förlossning och den hjälpen vi fick av en doula i Västerås, förhoppningsvis kommer ni gilla det trots att det varken handlar om golvläggning eller snickeri.

Nu är det närmare tre månader sedan vi välkomnade vår son till världen, det är en dag jag sent kommer glömma. Innan förlossningen hade jag läst på mycket om hur det kunde utspela sig samt andras förlossningshistorier. Trots det kände jag inte riktigt att jag fick all den informationen jag ville ha. Mitt i allt sökande hittade jag hemsidan till en doula i Västerås, hemsidan heter förlossningsguiden för er som vill läsa mer. När jag läste på hemsidan var det första gången jag kände att jag fick all den informationen jag var ute efter, dessutom blev jag allt med intresserad av att föda med en doula. Det är något som aldrig slagit mig tidigare men när jag läste på hennes hemsida kändes allt väldigt rätt, det gjorde att jag och min man valde att ta hjälp av henne innan, under och efter förlossningen. Min och mannens åsikt, utifrån det han har berättat i efterhand, är att det var betryggande att ha en doula med sig, det gjorde att vi hela tiden kunde känna oss trygga och säkra. Jag tycker personligen att det hjälpte att ha henne med sig, jag kan tyvärr inte beskriva det bättre än så utan det är bara en känsla jag har. Om vi får fler barn i framtiden kommer vi definitivt höra av oss till denna doula i Västerås igen, vi vill inte föda utan henne där. Förhoppningsvis har ni gillat dagens inlägg trots att det inte handlade om vår renovering, kanske var det till och med lite skönt att få läsa om något annat.


Kommentarer är stängda.