Ska du lägga nytt golv?

Ska du lägga nytt golv?

Ska du lägga nytt golv? Kanske är 3 D golv i Lund aktuellt?

Alla måste lägga nytt golv så småningom, men det finns några saker som man bör veta innan man börjar. Om till exempel undergolvet inte är jämnt kan ojämnheter i bjälkarna orsaka att golvbrädorna buktar. Om detta händer kan du kanske justera om bjälklagshängarna så att allt ligger i jämnhöjd med varandra. En annan faktor är fukt. Om fukt kommer in under brädan kommer den att buckla, vilket innebär att man ska hålla utkik efter fuktiga fläckar på ytterväggar och golv. Se till att kontrollera alla anslutningar mellan brädorna också eftersom lösa brädor också kan orsaka problem med fuktnivåerna.

Om du har möjlighet, se till att göra flera testkörningarpå undergolvet för att kontrollera att måtten är korrekta. Om du inte har tillgång till undergolv kan du välja undergolvsplattor som ändå är mycket enklare att arbeta med än riktiga brädor.

När allt detta är åtgärdat är det dags att faktiskt börja lägga golv.

De första brädorna är dock viktiga, eftersom de avgör hur rak resten av golvet blir. Därför är det viktigt att din första bräda är helt rak och jämntjock. När du är klar med att lägga en rad lägger du ner en bit skrotplywood över sömmarna så att de inte blir skeva.

Om du är orolig för att få skador på din bräda efter allt detta arbete behöver du inte oroa dig. Du kan dölja eventuella problematiska märken med plintar eller andra dekorativa inslag runt golvet. Se bara till att det är gjort innan du limmar allt på plats.

Nåväl, nu vet du allt som finns att veta om att lägga nya golv (eller undergolv). Det kan vara en komplicerad process, speciellt om man aldrig lagt golv tidigare. Därför kan det vara till din fördel att ta professionell hjälp med det här arbetet.


Kommentarer är stängda.